Hatvani tri

Júl. 3-án Hatvan és Lőrinczi adott otthont egy sprint távú triatlon versenynek. Az idő hűvösre sikeredett, de szerencsére csak a befutó után kezdett szakadni az eső.  De ne szaladjunk ennyire előre.

Dél körül érkeztünk meg Lőrinczibe, ahol parkolás után bringa összeszerelés, frissítő készítés volt a program. Majd irány a versenyközpont.

Na, a rajtszám átvételnél voltak gondok, mivel egyik Special3 Se tagnak sem érkezett be a nevezése a szervezőkhöz. (Pedig egyénileg nevezett mindenki. Érdekes.) Viszont kedvesek voltak, látták, hogy utaltunk, így szépen elintéztük helyben a nevezést és kaptunk rajtszámot.

Miután a kezemben volt a rajtszám mindent előkészítettem a depózásra és átöltöztem. Ezután jöttek a beszélgetések. Jó volt beszélgetni rég vagy soha nem látott arcokkal, akiket csak online ismertem meg, viszont olyan is akadt, akivel szerettem volna beszélni, de sajnos 2-3 szónál többet nem sikerült.

Bárkivel beszéltem a taktika a következő volt: Rajtnál vár 3-5″-t, majd csak akkor indul el. Gondoltam ez érdekes lesz, mert akkor senki nem fog elindulni, és a “bunyó elkerülős” taktika mégsem fogja elkerülni a bunyót.

A rajt közeledtével elkezdtem a bemelegítést gyógytornával vegyítve, majd felráncigáltam a szar neoprénem, mivel a víz hőfoka nem volt meleg. =)

Laza úszást terveztem, mert ez a gyengém és még mindig pusztítom a laza tempónál is az energiát… Miután ellőtték a rajtot, próbáltam keresni megfelelő lábvizet, de sehol nem találtam. Így egyedül úsztam, de éreztem, hogy vannak mögöttem a közelben, így lehet bolyom a bringán. 

Mikor kiértem a vízből éreztem, hogy sok energia elment. Ezen nagyon kell még dolgozni… A depóban nehezen jött le a neoprén, amivel elég sok idő ment el. Viszont mikor kiértem sehol nem láttam bringást. Hol a bolyom?! Eltűntek, de előttem a hosszú egyenesben sem láttam senkit. A T1 végén 15’48” az időm.

A víz melegebb volt, mint a levegő. A bringán teljesen megfagytam, lemerevedtem, beton lett a lábam. Elég jó volt maga a pálya. Néhány emelkedő, majd lejtő, ami elég gyors kerékpározást tesz lehetővé, de nem ment. Bármennyire is pörgősre vettem a tekerést, nem akartak olvadni a lábaim.

Mikor jött a T2 sehol nem volt semmi jelzés, figyelmeztetés, így nem tudtam kibújni a cipőből. Így szépen betrappoltam a bringás cipőben a depóba. Szerencsére nem volt messze a helyem. Gyors váltás és mehet a futás. A T2 végén 58′ 50″ az időm.

Az első 500m nagyon szar volt, de 1 kilinél már éreztem, hogy kezdek feloldódni. Innen már viszonylag tűrhetően ment, de féltávnál benéztem a fordítót és a cél felé mentem. Kb. 3 percbe telt mire megtaláltam a jó irányt. Egy kb. 20 perces futásnál nem kis szám ez… Ezután már minden meghajtó működött és tettem a lábakat egymás után. És beértem. Az összidőm 1h 21′ körül van, mert a végén elfelejtettem lenyomni a stoppert.

Az atádi hosszútáv előtt mindenképp jó volt gyorsaság megtartására, de még nem érzem az ilyen gyors sprint távokat.

Reklámok

One thought on “Hatvani tri

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s