Morzsák

Telik az idő, és nem lassan. Tanulás van  rendesen. Itt a félév a nyakamon, az érettségikre is mostanában kell jelentkezni, nyelvvizsga is lesz. Szóval összejött minden. Ennek megfejeléséhez még az úszótechnikám javítását tudom mondani. De mindent szépen sorjában.

Előrehozott angol érettségi, nagyon jó lenne végre megszabadulni a tanártól. Elképesztő, hogy mennyire idegesítő a viselkedése. Hihetetlen nyugodt embernek ismernek, és én is így látom, de ez a nő szakítja a láncot.
Emellé még jön a tesi előrehozott is, ami elég fontos szerepet tölt be, ha él még jövőre is a duplázás. Meglátjuk mi lesz. Fizikummal nincs nagy baj, fejben kell ott lenni.

Nyelvvizsgára készülés ezerrel.Ehhez nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Mindenki tudja, miről is szól, mire is kell.

Na, és a kedvencem. Az edzés. Ádám épp egyengeti az utam az úszás felé. Szépen, nyugodtan megyek/megyünk az igazi úszás irányába. A végén még az is lehet, hogy megtanulok úszni. Nagyon jó lenne! A többit tolom keményen, ahogy kell.  A bukóm sajnos nem lett meg, így be kellett szereznem egy újat. Viszonylag olcsón hozzájutottam egy Bell Furio-hoz. Remélem nem kell kipróbálnom, hogy megfelelő minőségűe.

Táplálkozás terén  járunk. Egyik barátom mutatott egy céget, ami pont azzal foglalkozik, amit én már fél éve keresek, így kapva az alkalmon felvettem velük a kapcsolatot és lehet hamarosan hozzájutok egy kis minőségi tojásfehérjéhez tojássárga nélkül, mindezt tojás törés és szétválasztás nélkül.

Reklámok

4 thoughts on “Morzsák

 1. Szia,

  Ne erőltes annyira a sárgája nélküli tojást! Több mint hazsnos a sárgája, és nem véletlen volt összerakva a kettő a tojásban. Tévút, és ez be is bizonyult, a kettő elválasztása. A tojásfehérje alig hasznosul a sárgája nélkül! Abba ne menjünk bele, h mi minden van a sárgájában: zsír, kálcium! etc.

  Az úszásod pedig jó lesz, jobban javulsz mint vártam.

  á

 2. Viszont kalória bevitel szempontjából nem mindegy, hogy melyikból mennyit. Abban egyetértek, hogy fontos a sárga is. Viszont 3 teljes tojás +5 csak fehérje kevesebb kalóriát és több fehérjét tartalmaz, mint 5 teljes tojás. Így adott kalória mennyiségen belül több fehérjét tudok bevinni, ami szerintem nem mindegy, és mégis van benne a nem elhanyagolható tojássárga. Szerintem.

 3. Őszintén szólva nem tudom mennyit is számít kalória bevitel szempontjából h 2 sárgáját kidobsz. Viszont a dolgok a világban nem mennyiségtől, hanem egyensúlytól függően működnek a potenciáljukon. Még ha nem is tudnék arról, h a tojás fehérje a sárgájával hasznosul a leginkább, akkor is úgy vélném (ma), hogy amit egybe “teremtettek” azt hagyjuk is egybe. 😀 józan paraszti ész.

  végül, ne a tojáson fogjuk a kalóriát,, azt hiszem amúgy sem szorulsz rá még. De ha rászorulnám sem tudnék kitalálni ilyet ,D

  • Ez van mikor az ember gyúrósokkal “tanult” enni…
   Ha már kalória, akkor még most szeretnék hozzászokni, hogy figyelnem kell rá, mert így ha valóban kell majd, akkor nem esik nehezemre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s